PIC DE BACIVERS 2.844m.
(pel coll de la Geganta)
Ascensió realitzada el 20 de desembre de 2.014
![]() |
Montserrat entre un mar de núvols |
Vist el bon temps d'avui, i aquest anticicló que sembla que aquest Nadal no ens deixarà, aprofitem per fer una esquiada amb la poca neu que ens queda. Tornem a Vallter!
Decidim fer el Pic de Bacivers des de l'estació d'esquí de Vallter. Sortim de l'últim aparcament, ja amb la temperatura molt alta (hi ha inversió tèrmica).
![]() |
En Jaume, sortint de les pistes |
![]() |
Pujant cap al coll de la Geganta amb el Pic de la Dona al fons |
Pugem per pistes cap al llac i després enfilem per pendents cap al coll de la Geganta. La neu en aquestes pales ja està de conya: fa estona que li toca el sol i és neu primavera, quina baixada que ens espera.
Últims metres abans del coll de la Geganta |
Arribem al coll de la Geganta sense cap complicació, i emprenem el flanqueig cap al llac de Bacivers per una pendent gelada que no fa gens de gràcia. Arribem als peus de l'última pala del Bacivers: aquí també fa estona que li toca el sol i la neu, tot i que una mica encrostada, es deixa pujar.
![]() |
Treien pells al cim del Bacivers |
Arribem al cim amb un cel radiant i un mar de núvols que cobreix tota la Plana i s'estén cap al Bages. A
l' est ens queda el massís del Canigó, amb bastanta neu, però amb els tons marronosos que desllueixen el mantell blanc.
![]() |
El Canigó vist des del Cim del Bacivers |
Treièm pells i ens preparem per la baixada. Sortim uns metres direcció sud per la carena per anar a buscar la pala que mena directa sobre l'estany. La baixada genial, la neu està perfecte! Arribem al flanqueig i ens posem les pells i les ganivetes per passar aquesta vessant obaga i gelada fins al coll de la Geganta.
![]() |
Tornem a posar pells fins al coll de la Geganta |
Del coll fins a l'estació gaudim d'una baixada molt guapa amb neu primavera.Llàstima dels vessants gelats, la resta estava perfecte.
![]() |
Disfrutant del dia al cim del BaciversSubscriu-te al blog de Ressotaelspeus! |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per la teva visita. Valorarem el teu comentari per incloure'l al blog.