PIC DE BACIVERS 2.844m.
(pel coll de la Geganta)
Ascensió realitzada el 20 de desembre de 2.014
Montserrat entre un mar de núvols |
Vist el bon temps d'avui, i aquest anticicló que sembla que aquest Nadal no ens deixarà, aprofitem per fer una esquiada amb la poca neu que ens queda. Tornem a Vallter!
Decidim fer el Pic de Bacivers des de l'estació d'esquí de Vallter. Sortim de l'últim aparcament, ja amb la temperatura molt alta (hi ha inversió tèrmica).
En Jaume, sortint de les pistes |
Pujant cap al coll de la Geganta amb el Pic de la Dona al fons |
Pugem per pistes cap al llac i després enfilem per pendents cap al coll de la Geganta. La neu en aquestes pales ja està de conya: fa estona que li toca el sol i és neu primavera, quina baixada que ens espera.
Últims metres abans del coll de la Geganta |
Arribem al coll de la Geganta sense cap complicació, i emprenem el flanqueig cap al llac de Bacivers per una pendent gelada que no fa gens de gràcia. Arribem als peus de l'última pala del Bacivers: aquí també fa estona que li toca el sol i la neu, tot i que una mica encrostada, es deixa pujar.
Treien pells al cim del Bacivers |
Arribem al cim amb un cel radiant i un mar de núvols que cobreix tota la Plana i s'estén cap al Bages. A
l' est ens queda el massís del Canigó, amb bastanta neu, però amb els tons marronosos que desllueixen el mantell blanc.
El Canigó vist des del Cim del Bacivers |
Treièm pells i ens preparem per la baixada. Sortim uns metres direcció sud per la carena per anar a buscar la pala que mena directa sobre l'estany. La baixada genial, la neu està perfecte! Arribem al flanqueig i ens posem les pells i les ganivetes per passar aquesta vessant obaga i gelada fins al coll de la Geganta.
Tornem a posar pells fins al coll de la Geganta |
Del coll fins a l'estació gaudim d'una baixada molt guapa amb neu primavera.Llàstima dels vessants gelats, la resta estava perfecte.
Disfrutant del dia al cim del BaciversSubscriu-te al blog de Ressotaelspeus! |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per la teva visita. Valorarem el teu comentari per incloure'l al blog.