dilluns, 12 de gener del 2015

ASCENCIÓ A LA MARE DE DÉU DEL MONT

 

 

 

ASCENSIÓ A LA MARE DE DÉU DEL MONT

des del monestir de Sant Llorenç de Sous

 

Ascensió el 04 de gener de 2.015 amb la Cris, en Gil, en Flores, la Mònica i la Bulla


Al cim de la Mare de Déu del Mont
Avui visitem el mirador del Pla de l'Estany, el santuari de la Mare de Déu del Mont. Ha entrat altre cop vent de nord i amb la inversió tèrmica que hi ha aquests dies crec que tindrem bones vistes. I sí, l'hem encertat: només les restes d'algunes bandes de núvols mitjans provocades pel vent ens fan la guitza de bon matí.

Altocumulus estratiformis perlucidus



Sortim de Vic, passem per Olot, i agafem la sortida Besalú est direcció Beuda. Des de Beuda anem seguint les indicacions cap a la Mare de Déu del Mont, i per una pista sense asfaltar i després asfaltada pugem fent molts revolts fins a les ruïnes del monestir de Sant Llorenç de Sous.
Baixem del cotxe una mica marejats, però l'airet fresc de seguida ens espavila. Avui ens ho agafem "de tranqui", és després de festes i alguns fa temps que no caminen.
Pugem pel sender marcat amb marques grogues, per entremig d'un alzinar i admirant les magnífiques vistes cap a la comarca del Pla de l'Estany. Arribem dalt del santuari de la Mare de Déu del Mont. Un balcó immillorable!

Un balcó sobre el Pla de l'Estany

Mare de Déu del Mont
Des d'aquí les vistes són impressionants: es veu el Golf de Roses, el pantà de Boadella, tota l'Alta Garrotxa amb el Bassegoda i el Comanegra, serra Cavallera, el Costabona, el Massís del Canigó, el Pedraforca, la serra d'Ensija, el Puigsacalm, l'estany de Banyoles... Ens hi estem una bona estona, disfrutant de les vistes i del sol que avui escalfa força.

Disfrutant del bon temps d'aquest mes de gener

Baixem cap al monestir de Sant Llorenç de Sous i ens perdem per les seves parets, pedres i columnes, intentant fer-nos una idea de com devia ser aquell monestir en l'època medieval.

Entre les parets del monestir de Sant Llorenç de Sous
I com que ja és hora de dinar, baixem cap a Besalú a fer un mos, i aprofitem de fer una passejada pel casc antic de l'antiga capital de La Garrotxa. I per conèixer més, en Gil em recomana un llibre : El pont dels jueus, d'en Martí Gironell, on s'explica la construcció del pont medieval símbol de Besalú.


Subscriu-te al blog de Ressotaelspeus!

 

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva visita. Valorarem el teu comentari per incloure'l al blog.