dimarts, 3 de febrer del 2015

ESCALADA ESPORTIVA AL CLOT DEL BOIXAR


ESCALADA ESPORTIVA AL CLOT DEL BOIXAR

MONTSERRAT SUD

Diumenge 25 de gener de 2.015 amb en César i en Miquel



   

     Un altre dia fred i ventós. A on anem? Amb aquest vent no ens queden gaires opcions, anem al Clot del Boixar, un sector d'esportiva a la vessant sud de Montserrat que queda enclotat i arrecerat del vent. Amb els dos fitxatges que vaig avui, estic una mica acollonida, a veure a on em ficaran...(sort que és esportiva!).






Orientació:
     Amb orientacions est, sud i oest, a el clot del Boixar s'hi pot escalar tot el dia, i és ideal per dies com avui, assolellats però amb fred i molt vent.

Dificultat i longitud:
     Hi trobarem algunes vies de V+ al sector esquerre, però hi predominen les de dificultat moderada, sobretot de 6c i 7è grau. Majoritàriament les vies són força llargues, de 30 metres o més (atenció amb la longitud de les cordes!).

Roca i tipus d'escalada:
     L'escalada és principalment vertical i molt mantinguda, amb forats, sobre un conglomerat amb molta adherència. A diferència dels sectors veïns, com el Vermell del Xincarró, les vies no estan gens patinoses.

Equipament:
     La majoria de les vies estan equipades amb parabolts.

Regulació de l'escalada:
     Estem dins del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, on està vigent una regulació de l'escalada
 que varia segons les zones i èpoques de l'any.

Situació i accés:



Accés al Clot del Boixar


Per arribar-hi:

     Des de l'entrada del Bruc, venint de Can Massana, agafem el trencall de l'esquerra que passa pel costat de les escoles, i creuem el riu. Girem a l'esquerra (revolt molt tancat) i en comptes de seguir recta (accés al Vermell i Desdentegada), girem a la dreta i anem seguint les indicacions del Castell. Passem entre camps d'oliveres i baixem cap al torrent del Boixar. Aparquem vigilant de no fer nosa al pagès ni aparcar dins dels camps d'oliveres. (Per accedir-hi millor anar amb 4x4, ja que la pista no està en gaire bon estat). Molt aprop d'on deixem el cotxe, amagat entre les bardisses, hi ha les restes d'un antic pou de gel.

Interior del pou de gel del Boixar
La bassa del clot del Boixar
Pugem direcció nord seguint unes marques vermelles fins a una petita bassa. Si anéssim a mà esquerra, aniríem a parar al sector de l'Agulla del Senglar, però nosaltres girem a la dreta i continuem pujant seguint unes marques blaves per entrar a la valleta del Clot del Boixar. Per anar al sector esquerra, just en arribar a les primeres parets, pugem seguint traces de corriol fins a peu de vies. Si continuem recte amunt anirem a parar a la Cova del Boixar, des d'on es pot accedir tant al costat esquerra (orientació E) com a les vies del costat dret (orientació S-SO), 20' aprox. des del cotxe.


Ressenyes i més informació a la guia del Luis Alfonxo i Xavi Buxó "Montserrat cara sur - vías cortas"


Principi de la via Overdosis, a la Placa Fu


Al 6c de la via Overdosis
Al diedre de 6b de la Placa Fu

















 
                        40 metres per gaudir de valent! i suar!                 



Altocúmuls stratiformis



  
Escalant el 6c+ amb la roca ja freda

En César encadenant el 6c+ del sector dret
     Tot i que la guia deia que era un sector tranquil, es veu que tothom va pensar el mateix, i quasi no si cabia. Vam escalar un 6a+ a l'Agulla Sipan, un 6c+ a la Placa Bàmbol, l'Overdosis, un 6c de 40 metres a la Placa Fu i vam acabar amb un altra 6c+ a la dreta del sector.     

     Un sector molt recomanable, sobretot per la qualitat de la roca i la longitud de les vies.


Subscriu-te al blog de Ressotaelspeus!

 








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva visita. Valorarem el teu comentari per incloure'l al blog.