dimecres, 7 de gener del 2015

ASCENSIÓ AL PUIG DE SANT AMAND DES DE BRUGUERA

 

 

 

 

ASCENSIÓ AL PUIG DE SANT AMAND 

DES DE BRUGUERA

Ripollès

 

Enllaç al wikiloc

Ascensió realitzada el dia 05 de gener de 2015, amb en Gil, la Mònica i en Canals.

Les vistes al sud des de prop del cim

 

Ja hem començat un nou any, i encara embafats dels torrons, avui anem a cremar-los! Tot i que al principi havíem de ser una bona colla, al final acabem només sent quatre. A la Plana fa fred, i volem anar a prendre el sol. Avui decidim pujar al cim de Sant Amand, prop del poble de Bruguera.
L'anticicló fa que hi hagi una marcada inversió tèrmica, i a la que sortim de les boires de la Plana, la temperatura va pujant. Deixem el cotxe al mig del poble de Bruguera, un petit poble molt bonic, dels pocs que el boom immobiliari no ha espatllat. El fred encara és ben viu, però ens treièm la mandra de sobre i cap amunt!


Bruguera
 Sortim cap al veïnat de coll Roig, i continuem per un bosc de pi roig pujant cap a la carretera asfaltada que porta a coll de Jou. Allà tornem a seguir les marques grogues que de nou pel mig del bosc ens pugen fins a coll de Jou. 


Arribant a coll de Jou
Un cop al coll, seguim direcció sud, resseguint el tancat de vaques, i ens enfilem amunt per la vessant oest, entre la fageda, fins a la carena oest. 


Caminant per la fageda
Des d'allà les vistes sobre el Ripollès i més al sud, tot submergit en un mar de núvols, són genials. Girem a l'est i continuem amunt fins al cim. Baixem uns metres cap al sud fins a trobar la Creu de Sant Amand, des d'on gaudim d'una llarga conversa mentre mengem alguna cosa i prenem el solet.

Creu de Sant Amand
Baixem pel mateix camí, amb els Pirineus i el Taga al nostre davant fins a coll de Jou. I desfent camí pel bosc arribem a la pista asfaltada que seguim fins al poble.

El Taga
La sorpresa d'avui ha estat trobar una pastorella ja florida! La pastorella, és una planta de la família de les Gencianàcies de distribució boreo-alpina, que trobem en els Pirineus i Prepirineus. Es fa en els prats alpins, preferentment sobre substrat calcari, entre els 500 i els 2.500m. d'altitud.

Pastorella (Genciana verna)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva visita. Valorarem el teu comentari per incloure'l al blog.