dilluns, 5 d’octubre del 2015

RES SOTA ELS PEUS SE'N VA AL NEPAL


Demà ressotaelspeus se'n va al Nepal.

Vall de Langtang, Nepal

      Nepal: el petit país de les grans muntanyes, dels grans somnis i de les grans aventures. Només pensar-hi se'm dibuixa un somriure a la cara...
Aquesta vegada visito l'est del Nepal, la regió del Kanchenjunga, a tocar de la frontera amb l'Índia i la zona de Sikkim.

Mapa de l'est del Nepal, amb el districte de Taplejung, la regió del Kanchenjunga
La serralada del Kanchenjunga està presidida per la tercera muntanya més alta del món: el Kanchenjunga, de 8586 m. d'altura, la primera ascensió de la qual va fer-se per una expedició britànica l'any 1955. Es tracta d'una regió declarada àrea restringida pel govern nepalès, raó per la qual és necessari un permís especial per entrar-hi, a més, per arribar-hi s'ha d'agafar un avió fins a Bhadrapur i llavors 12 hores d'autobús fins a Taplejung, motius que fan d'aquesta regió una de les menys visitades del país. Fins ara era necessari fer el circuit del Kanchenjunga amb tendes i portejadors, però des de fa poc es pot fer sense tanta infraestructura, menjant i dormint a la casa de la gent o a les lodges (allotjaments locals), tot i que sense les "comoditats" d'altres trekkings com el del circuit dels Annapurnes, Lantang o al del Camp Base de l'Everest. Tenim previstos 18 dies de travessa, visitant primer el Camp Base Nord del Kanchenjunga, situat a 5388 m. i després creuant pel coll de Selele cap al Camp Base Sud, a 4580 m.
La zona del Kanchenjunga no va estar afectada pels terratrèmols que van afectar el país aquesta passada primavera causant milers de morts i desapareguts.

     18 dies amb 3 desconeguts en una zona remota del Nepal visitada per menys de 1000 turistes l'any, amb unes infraestructures mínimes, sense possibilitat de comunicar-se amb l'exterior durant molts dies, caminant per selva, boscos frondosos, esllavissades, glaceres enormes, calor, fred, noves cultures, ...

     Un viatge a l'interior de les muntanyes més altes del món ... Us atreviu?


Subscriu-te al blog de Ressotaelspeus!

 

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva visita. Valorarem el teu comentari per incloure'l al blog.